Go Back

Prăjitură granola fără coacere

Mic-dejun, gustare sau desert, această prăjitură granola este încărcată cu nutrienți și este atât de delicioasă încât nici n-ai crede că e super sănătoasă!
Prep Time 20 mins
Servings 16 felii

Ingredients
  

  • 160 g fulgi de ovăz fini
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 240 g mix nuci, semințe și fructe uscate
  • 240 g unt arahide
  • 120 g miere/îndulcitor lichid
  • 1 linguriță vanilie

Instructions
 

  • Tapetăm o formă pătrată de 22 cm cu hârtie de copt.
  • Într-un bol mare punem fulgii de ovăz cu scorțișoara și sarea. Amestecăm. Mixăm nucile, fructele uscate și semințele câteva secunde în robotul cu lamă S, până ajung de dimensiunea fulgilor de ovăz și le punem și pe acestea în castron.
  • Amestecăm untul de arahide cu mierea și vanilia. Dacă este nevoie, putem încălzi puțin amestecul la bain-marie, până devine suficient de lichid încât să curgă. Turnăm amestecul lichid peste ingredientele din bol și amestecăm bine.
  • Turnăm tot amestecum în tavă și ne ajutăm de o spatulă de silicon pentru a presa foarte bine și uniform compoziția pe toată suprafața tăvii.
  • Lăsăm la frigider cel puțin o oră, de preferat peste noapte. Scoatem și secționăm în 16 felii egale. Putem orna cu ciocolată topită deasupra sau caramel de curmale!

Notes

Sursă rețetă: www.cookieandkate.com