Go Back

Briose vegane cu ciocolată și banane

Pufoase, sănătoase, delicioase și ciocolatoase. Gustare, desert sau mic-dejun, ce vrei tu să fie! Cert este că o să te îndrăgostești de aceste brioșe vegane cu ciocolată și banane.
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Servings 12 brioșe

Ingredients
  

  • 200 g fulgi de ovăz fini
  • 45 g pudră de cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1/3 linguriță sare
  • 3 banane bine coapte
  • 65 g unt de arahide
  • 65 g zahăr de cocos
  • 120 ml lapte vegetal
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță oțet de mere (sau zeamă de lămâie)

Instructions
 

  • Cuptorul se preîncălzește la 170 de grade. Pregătim 12 forme de brioșe.
  • Fulgii de ovăz se fac făină în blender. Se adaugă toate celelalte ingrediente și se mixează până la omogenizare.
  • Formele de briose se umplu 2/3 și se dau la cuptor vreme de 20-25 de minute. După 20 de minute verificăm dacă s-au copt, folosind o scobitoare. Dacă nu sunt gata, le mai lăsăm încă 5 minute.
  • După acest timp, le scoatem și le lăsăm 5 minute în forme, să se răcească. Brioșele se țin la temperatura camerei, într-un recipient închis ermetic până la 5 zile sau se pot congela până la 2 luni.

Notes

*Sursă rețetă: www.frommybowl.ro