Go Back

Chilli vegan

Un preparat care îți încălzește sufletul și îți bucură gustul, acest chilli vegan este ușor de făcut și necesită câteva ingrediente simple. Secretul, totuși, stă în condimentele pe care le pui, printre care și...iubire!
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins

Ingredients
  

  • 3 căței usturoi
  • 2 ardei grași verzi (tăiați cuburi)
  • 3 bețe țelină apio (tăiați cuburi)
  • 3 morcovi mici (feliați mic)
  • 30 g pudră chilli
  • 1 lingură chimion
  • 1 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță piper cayenne (opțional)
  • 2 cutii fasole roșie
  • 2 cutii fasole Pinto
  • 2 cutii roșii în bulion
  • 240 ml apă

Instructions
 

  • Ceapa, țelina și ardeiul se călesc într-o tigaie unsă cu puțin ulei cu o treime din cantitatea de apă. Se lasă până se evaporă apa. Când legumele devin aurii și încep să se lipească ușor de tigaie, mai adăugăm puțină apă.
  • Adăugăm usturoiul, condimentele și morcovii și sotăm câteva minute. Dacă încep să se lipească de tigaie, mai adăugăm puțină apă.
  • Adăugăm fasolea, roșiile pe care le strângem ușor în mână și încă 240 ml de apă. Dăm totul în fiert, apoi reducem focul și lăsăm cu capac la foc mic aproximativ 10 minute. După acest timp, îndepărtăm capacul și mai lăsăm să fiarbă încă 5-7 minute, până ce morcovii sunt gătiți și compziția capătă textura dorită.
  • Chilli-ul se poate păstra la frigider până la 7 zile.

Notes

*Sursă rețetă: www.frommybowl.com