Go Back

Negresă fără coacere

Aproximativ 6 ingrediente și un timp minim de preparare sunt tot ce ai nevoie pentru a le oferi celor mici un desert delicios, o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerț. Garantăm că te vei îndrăgosti și tu de această negresă fără coacere!
Prep Time 10 mins
Servings 16 negrese mici
Calories 78 kcal

Ingredients
  

Negrese

  • 130 g curmale (hidratate 10 minute în apă fierbinte)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 65 g semințe de in
  • 30 g pudră de cacao
  • 32 g făină de migdale (sau migdale măcinate fin)

Glazură

  • 80 g sirop de arțar (sau miere)
  • 1-2 linguri unt de arahide
  • 18 g pudră de cacao

Instructions
 

  • Semințele de in se macină într-o râșniță. Se pun în robotul cu lamă S, alături de făina de migdale, pudra de cacao și praful de sare. Se mixează până la omogenizare.
  • Peste amestecul din robot se adaugă curmalele hidratate și vanilia. Se mixează până obținem o textură omogenă, similară unui aluat.
  • Taperăm o formă pătrată de 12 m cu hârtie de copt și punem compoziția în ea, nivelând cu ajutorul unei spatule.
  • Pentru glazură, amestecăm bine toate ingredientele. Turnăm glazura peste blat și lăsăm la congelator o oră.
  • Tăiem în bucăți de dimensiunea dorită.

Notes

*Sursă rețetă: www.elavegan.ro