Street-food în Israel, prânz delicios la noi acasă! O variantă de falafel la cuptor mai ușoară decât cea clasică, prăjită, dar cel puțin la fel de savuroasă!
Năutul trebuie hidratat cu 12-24 de ore înainte. După ce a stat la hidratat, îl clătim bine cu apă.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline, se pun în robotul cu lamă S și se mixează până obținem o textură omogenă, dar granuloasă, care se strânge în palme atunci când încercăm să formăm chiftelele. Dacă vi se pare prea moale, mai adăugați puțină făină.
Din compoziția obținută formăm chiftele, pe care le așezăm pe tavă și pe care le ungem cu ulei de măsline.
Le coacem aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Falafelul poate fi ținut la frigider până la 5 zile și până la 3 luni în cuptor, deși este recomandat să se consume proaspăt, imediat după coacere.