Go Back
falafel-la-cuptor

Falafel la cuptor

Street-food în Israel, prânz delicios la noi acasă! O variantă de falafel la cuptor mai ușoară decât cea clasică, prăjită, dar cel puțin la fel de savuroasă!
Prep Time 20 mins
Cook Time 30 mins
Servings 30 chifteluțe

Ingredients
  

  • 400 g năut hidratat, nefiert
  • 60 g pătrunjel proaspăt
  • 16 g coriandru proaspăt
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 3 căței usturoi
  • 12 g făină năut (sau de ovăz/integrală)
  • 4 g chimion pudră
  • 4 g coriandru pudră

Instructions
 

  • Năutul trebuie hidratat cu 12-24 de ore înainte. După ce a stat la hidratat, îl clătim bine cu apă.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  • Toate ingredientele, cu excepția uleiului de măsline, se pun în robotul cu lamă S și se mixează până obținem o textură omogenă, dar granuloasă, care se strânge în palme atunci când încercăm să formăm chiftelele. Dacă vi se pare prea moale, mai adăugați puțină făină.
  • Din compoziția obținută formăm chiftele, pe care le așezăm pe tavă și pe care le ungem cu ulei de măsline.
  • Le coacem aproximativ 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  • Falafelul poate fi ținut la frigider până la 5 zile și până la 3 luni în cuptor, deși este recomandat să se consume proaspăt, imediat după coacere.

Notes

*Sursa rețetă: www.nutritionrefined.com