Go Back
paste-vegane

Paste vegane cu sos cremos

Aceste paste vegane sunt atât de cremoase, delicioase și nutritive, încât o să vrei a doua porție! Tot ce îți trebuie sunt câteva ingrediente simple și aproximativ 15 minute din timpul tău.
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Servings 4 porții
Calories 320 kcal

Ingredients
  

  • 250 g tagliatelle fără ou (pot fi și fără gluten, pentru varianta gluten-free)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 ceapă tăiată cuburi mici
  • 3 căței usturoi mărunțiți
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 320 ml lapte vegetal
  • 2 linguri tahini (sau unt de caju/de semințe de floarea soarelui)
  • 1 lingură amidon BIO de porumb/cartofi +2 linguri de apă
  • 60 g baby spanac

Instructions
 

  • Gătim pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, fierbându-le în apă cu sare.
  • Încingem o tigaie și punem uleiul de măsline, în care călim ceapa. După 3 minute, adăgăm usturoiul și coaja de la o lămâie.
  • Adăgăm sucul de lămâie, sarea, piperul, nucșoara, laptele vegetal și tahini (sau untul de caju/floarea soarelui). Amestecăm și lăsăm să dea în clocot.
  • Amestecăm amidonul cu apa și adăugăm peste compoziția din tigaie, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe.
  • Când compoziția scade și devine cremoasă, adăugăm spanacul și mai lăsăm câteva minute pe foc, până se gătește și acesta. Se adaugă pastele scurse de apă.
  • Se gustă și se mai asezonează cu sare, piper sau lămâie, după gust. Dacă doriți un sos mai lichid, se mai poate adăuga puțin lapte vegetal.

Notes

*rețetă preluată de pe www.elavegan.ro