
Untul de caju poate fi o alternativă bogată și super cremoasă pentru clasicul și îndrăgitul unt de arahide. Deși nu este foarte des folosit și nu în magazine nici nu prea dai de el, untul de caju este foarte ușor de făcut și te va cuceri din prima.
Bogat, decadent, dens și fin, acest tartinabil delicios necesită un singur ingredient și aproximatic 5 minute din timpul tău. Pentru că are un gust versatil, îl poți pune pe porridge, pe toast cu o dulceață delicioasă deasupra, îl poți folosi în diverse sosuri pentru paste sau salate … sky is the limit, tu doar lasă-ți imaginația să se joace!

Unt de caju
Cremos, plin de grăsimi prietenoase, delicios pe un toast cu dulceață de zmeură, pe un porridge sau în sosuri cremoase vegane. Și îți vine să crezi că ai nevoie doar de UN SINGUR INGREDIENT?
Prep Time 10 mins
Ingredients
- 390 g caju
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune nucile caju pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Lasă nucile caju la cuptor timp de aprocximativ 10 minute, până devin ușor aurii, întorcându-le din când în când.
- Transferă nucile prăjite într-un robot cu lamă S (de peste 600W putere) și mixează la viteză maximă timp de 5-7 minute, până obții o pastă fină.
- Untul de caju e gata și îl poți păstra într-un borcan la frigider până la 2 luni.
Notes
Sursa rețetă: www.pickuplimes.com