
Zilele de vară cer mese cât mai light, fresh și pline de culoare. Salatele, sucurile și bowlurile încărcate cu nutrienți sunt printre preferatele noastre în sezonul estival și credem că și ție îți tot fac cu ochiul, așa că această salată cu avocado și sfeclă roșie s-ar putea să te inspire pentru masa de prânz.
Ai nevoie de sfeclă coapă sau fiartă, pe care o poți cumpăra de-a gata sau o poți pregăti chiar tu cu apoximativ o oră înainte de a face salata, pentru a avea timp să se răcească înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente. O să mai ai nevoie de câteva ciuperci portobello, din acelea mari, pe care le vom găti într-o tigaie grill timp de aproximativ 10 minute, cât să devină suculente. Totul vine pe un pat de salata rucola sau un mix de salată la alegere, la care poți adăuga câteva bucățele de halloumi sau nuci caju prăjite, pentru varianta vegană.
Simplu și rapid, fresh și delicios!

Salată cu avocado și sfeclă roșie
Ingredients
- 4 ciuperci portobello
- 1 cutie salată rucola
- 1 ceapă roșie
- 2 avcado copți
- 2 sfecle roșii fierte/coapte și răcite
- 1 pachet halloumi *sau 100 g nuci caju prăjite, pentru varianta vegană
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie stoarsă
Instructions
- Ciupercile se ung cu ulei, sare și piper și se prăjesc într-o tigaie grill timp de câteva minute, până se pătrund și devin moi și suculente.
- Uleiul se amesteca cu sucul de lămâie. Avocado se taie felii și sfecla cuburi. Dacă folosim halloumi, acesta se prăjește în tigaie câteva minute, până devine auriu.
- Amestecăm toate ingredientele în bol și asezonăm cu sare și piper.
- Enjoy!