
Deserturile care “trec” neobservate ca și mic-dejun sunt preferatele noastre, pentru că sunt atât delicioase, cât și nutritive și sănătoase. Această prajitură granola fără coacere este genul de mic-dejun/gustare care îți va satisface pofta de dulce (atât ție, cât și celui mic) și te va încărca de energie până la prânz. Unde mai pui că este fără coacere, așa că necesită foarte puțin timp petrecut în bucătărie?
Ce ingrediente îți trebuie pentru această prăjitură fără coacere? Ei bine, gândește-te la toate ingredientele care ar putea compune un mic-dejun plin de nutrienți si voie-bună, precum fulgi de ovăz, unt de arahide, nuci, semințe și fructe uscate. Partea super distractivă la acestă prăjitură este faptul că este atât de versatilă, încât poți înlocui orice ingredient din rețetă cu altul care îți place mai mult și poți personaliza aromele cu vanilie, scorțișoară, ciocolată, cocos sau ce te atrage!
Modul de preparare este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele într-un bol și să le lași la frigider ceva vreme, cât să poți scoate cu ușurință prăjitura din formă și să o poți tăia uniform. Și gata! Ai un mic-dejun pe care toată familia îl va adora sau o gustare numai bună de luat în excursii sau în pachețelul de la școală sau birou!

Prăjitură granola fără coacere
Ingredients
- 160 g fulgi de ovăz fini
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță sare
- 240 g mix nuci, semințe și fructe uscate
- 240 g unt arahide
- 120 g miere/îndulcitor lichid
- 1 linguriță vanilie
Instructions
- Tapetăm o formă pătrată de 22 cm cu hârtie de copt.
- Într-un bol mare punem fulgii de ovăz cu scorțișoara și sarea. Amestecăm. Mixăm nucile, fructele uscate și semințele câteva secunde în robotul cu lamă S, până ajung de dimensiunea fulgilor de ovăz și le punem și pe acestea în castron.
- Amestecăm untul de arahide cu mierea și vanilia. Dacă este nevoie, putem încălzi puțin amestecul la bain-marie, până devine suficient de lichid încât să curgă. Turnăm amestecul lichid peste ingredientele din bol și amestecăm bine.
- Turnăm tot amestecum în tavă și ne ajutăm de o spatulă de silicon pentru a presa foarte bine și uniform compoziția pe toată suprafața tăvii.
- Lăsăm la frigider cel puțin o oră, de preferat peste noapte. Scoatem și secționăm în 16 felii egale. Putem orna cu ciocolată topită deasupra sau caramel de curmale!