Atunci când faci trecerea la o alimentație plant-based, una dintre cele mai dificile etape este aceea când trebuie să renunți la brânzeturi. Fie că ai o intoleranță în acest sens sau pur și simplu așa ai ales, cel mai probabil ai momente în care îți e dor de mozzarella de pe pizza sau de un toast cu un spread cremos de brânză la micul dejun. Chiar dacă găsești destul de ușor în magazine alternative vegetale pentru branzeturi, majoritatea nu sunt foarte sănătoase sau sunt destul de costisioare.
Nu trebuie să renunți la brânzeturile tale preferate, nici măcar la mozzarella de pe pizza! Și nici nu trebuie să cheltuiești o avere pe alternativele vegetale din magazine!
În acest curs, o să învățăm să facem împreună cele mai delicioase branzeturi fermentate și maturate, în varianta lor plant-based.
De la un swiss cheese savuros, la spread-uri cremoase cu ierburi aromatice, la mozzarella și brânzici din nuci și semințe tip ricotta, vei afla toate bazele necesare care îți vor alina dorul de brânzeturi clasice!
Știm că poate suna provocator, însă fii fără grija! Toate rețetele necesită maxim 2 zile de fermentare, ingredientele sunt la îndemâna oricui și procesul este foarte simplu.
Fără bazaconii, fără aditivi, plin de distracție și gust. Așa este cursul de brânzeturi!
Ce obții de pe urma acestui curs?
- Libertatea de a te bucura de brânzeturile tale preferate, chiar daca ai intoleranță la lactoză sau pur și simplu nu consumi lactate. Rețetele din acest curs sunt o replică demnă de comparație a brânzeturilor clasice, deci te vei putea bucura în continuare de ele, fără compromisuri.
- Știi exact ce se află în “brânzeturile” tale. Deși poate nu ai o problemă cu lactoza și încă consumi lactate din comerț, acestea au deseori tot felul de aditivi pe care nu îi cunoaștem și poate vrei să te îndrepți către alternative mai sănătoase. Rețetele din acest curs sunt bazate doar pe nuci, seminte și probiotice. Controlezi întreg procesul și știi exact ce mănânci.
- Cunoștințe pe care poți să le duci mai departe. Vei învăța diferența dintre laptele vegetal cu fibră și cel fără fibră și când să îl folosești, vei învăța să faci alternative vegane la brânzeturi, cu care te poți juca în rețetele clasice și cremă de brânză cu care poți face chiar și cheesecake! Nu primești doar rețete, ci un întreg arsenal de bază în bucătăria plant-based.