
Una dintre cele mai delicioase moduri de a mânca o porție zdravănă de legume colorate, este cu siguranță să le amesteci bine și să formezi niște chiftele savuroase, pe care să le incluzi apoi în tot felul de preparate. Chiftelele pot fi servite cu paste, în salată, lângă o garnitură precum un piure de cartofi sau un orez bine gătit.
Aceste chiftele din tofu nu sunt doar gustoase, ci și echilibrate și pline de proteine, deci sunt exact ceea ce cauți de la un prânz nutritiv pe care să îl servești copiilor, dar de care să te bucuri și tu. Vei avea nevoie câteva legume, precum morcov, ceapă, țelină, de o cutie de năut fiert, de câteva condimente ce vor aromatiza compoziția și bineînteles de sursa noastră de proteine…tofu! Vom lega totul cu puțină făină de ovăz (sau chiar fulgi, dacă nu ai făină), astfel chiftelele vor fi atât vegane, cât și fără gluten.
Sugestia noastră este să le servești pe un pat de salată verde cu avocado și roșii cherry și eventual o lingură de tahini peste, pentru un mix fain de texturi, însă ai toată imaginația la picioare ca să te bucuri de ele exact așa cum îți place tie!

Chiftele din tofu
Ingredients
- 75 g tofu
- 150 g năut
- 30 g făină de ovăz/fulgi de ovăz
- 50 g morcov
- 30 g țelină
- 3 căței usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 bucată ceapă galbenă
- 1/2 linguriță sare
- 5 linguri ulei
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 lingură curry
- 1/2 linguriță cimbru
Instructions
- Toate ingredinetele se pun în robotul cu lamă S, se foloșeste funcția Pulse până obținem o consistență uniformă, dar nu pastă.
- La final se adaugă făina de ovăz și se amestecă bine.
- Se formează chiftele. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 grade Celsius.
- Merg perfect pe pat de frunze verzi, avocado și dacă vrei poți să adaugi și o lingură de tahini peste.