
Prospețimea verii într-un desert, acest cheesecake raw-vegan cu căpșuni este echilibrul perfect între textura bogată a nucilor macadamia ce stau la baza cremei și gustul dulce-acrișor al căpșunilor. Un tort decadent și totuși fresh, ideal pentru zile de sărbătoare în familie sau pentru o după-amiază de sâmbătă alături de prieteni.
Deși arată senzațional de bine, acest cheesecake cu căpșuni este foarte ușor de făcut și necesită câteva ingrediente pe care probabil deja le cunoașteți și îndrăgiți, dacă ați mai cochetat cu deserturile raw-vegane.
Blatul acestui cheesecake raw-vegan are în compoziție nuci pecan, migdale și curmale, pe care le vom mixa în robotul cu lamă S vreme de câteva minute. Nucile macadamia vor sta la baza cremei noastre, pe care trebuie să le hidratăm cel puțin 8 ore în apă fierbinte. După ce le-am hidratat și le-am clătit de apa în care au stat, le punem în blender alături de căpsunile proaspete, siropul de arțar (sau mierea), uleiul de cocos și vanilia. Mixăm bine la viteză mare și turnăm compoziția peste blat.
Partea cea mai dificila la această rețetă este etapa în care trebuie să așteptăm să se întărească crema, pentru că cheesecake-ul nostru trebuie să stea aproximativ 3 ore la congelator pentru a-l putea tăia.

Cheesecake raw-vegan cu căpșuni
Ingredients
Blat
- 75 g migdale
- 50 g nuci pecan
- 150 g curmale (hidratate 15 minute în apă fierbinte
Cremă
- 200 g nuci macadamia (hidratate 8 ore în apă)
- 200 g căpșuni proaspete (sau congelate)
- 120 g sirop de arțar (sau miere)
- 60 ml ulei de cocos topit
- 5 ml esență de vanilie
Instructions
- Pentru blat, mixăm migdalele împreună cu nucile pecan în robotul cu lamă S, până obținem o textură granuloasă. Adăugăm curmalele și mai mixăm câteva minute, până obținem o textură sfărâmicioasă, dar care se lipește atunci când o strângem între degete.
- Pe fundul unei forme cu fund detașabil de 16 cm punem hârtie de copt. Compoziția de blat se pune în formă și se presează pe toată baza acesteia cu ajutorul degetelor.
- Pentru cremă mixăm toate ingredientele împreună, într-un blender, la viteză mare.
- Turnăm crema peste blat și dăm la congelator cel puțin 3 ore sau până vedem că s-a întărit crema.
- Tortul se scoate de la congelator cu cel puțin 10 minute înainte de servire și se lasă la temperatura camerei, cât să îl putem tăia ușor.
- Se taie în 12 bucăți și se decorează cu căpșuni proaspete.