
Ce poate fi mai fun decât să vezi tot curcubeul într-o farfurie? Ei bine, să te bucuri și de un gust bogat și plin de nutrienți, atunci când muști din curcubeu! Acest buddha bowl este prânzul perfect de luat la birou, la școală sau chiar la un drum mai lung. Fie că îl savurezi acasă sau pe unde te răzbește foamea, fii sigur că e tot ce ai nevoie să te încarce cu energie!
Durează vreo 20 minute să pregătești ingredientele și să le pui la un loc, pentru ca totul este proaspat și necesită minim de efort, așa că poți pregăti acest buddha bowl încă de dimineață, pentru prânz. În timp quinoa – sursa noastră de carbohidrați și proteine vegetale – fierbe, tăiem legumele și facem un dressing delicios din iaurt, care o să îmbrace al nostru bowl cu o textură cremoasă, ușor acrișoară.
Această rețetă este super versatilă, așa că nu-ți face probleme dacă îți lipsește vreun ingredient. Secretul este să te joci cu paleta de culori pe care ți-o oferă natura și să faci din farfuria ta o bucurie atât pentru papilele gustative, cât și pentru ochi!

Buddha bowl colorat
Ingredients
Pentru salată
- 150 g quinoa (cantitate nefiartă)
- 2 bucăți avocado
- 100 g roșii cherry
- 200 g salată ruccola
- 200 g năut fiert (sau o conservă, fără lichid)
- 100 g varză roșie tăiata mărunt
- o lingură semințe de susan
- o linguriță boia afumată
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru dressing
- 150 g iaurt (se poate folosi iaurt de soia/caju pentru varianta vegană)
- 2 linguri suc lămâie
- 1 lingură miere/sirop de arțar
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță muștar Dijon
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- 1/2 linguriță ierburi italienești (cimbru, busioc, oregano)
Instructions
- Quinoa se spală bine în mai multe ape, până obținem o apă limpede atunci când clătim. Se pune la fiert împreună cu 450 ml de apă și se lasă aproximativ 20 de minute, până vedem că este fiartă. După acest timp se acoperă cu un capac si se mai lasă 10 minute la abur, cu focul stins.
- Legumele pentru salată se taie felii. Năutul se amestecă cu uleiul, boia afumată, puțină sare și puțin piper.
- Toate ingredientele pentru dressing se amestecă.
- Quinoa împreună cu celelalte ingrediente se pun într-un bol. Se adaugă dressingul și se savurează!