
O amintire din copilărie sau răsfățul dulce preferat atât a celor mici, cât și a celor mari: bomboane cu cocos pe care le cunoaștem din comerț sub numele de Raffaello. Știm că le iubești, așa că ce-ai zice despre o varianta de bomboane raw-vegane cu cocos, cel puțin la fel de aromate ca și cele originale, dar garantat mult mai sănătoase și cu un conținut redus de zahăr?
Aceste bomboane raw-vegane necesită doar 4 ingrediente și puțină ciocolată (de care îți place ție), dacă vrei să le tăvălești prin ciocolată, așa cum ne place nouă să facem. Fulgii de cocos sunt ingredientul vedetă al acestei gustări dulci, care trebuie să fie grași, nu din cei uscați pe care îi găsești de obicei la supermarket. Dacă totuși nu găsești fulgi de cocos cu un conținut ridicat de grăsime, poți adăuga puțin ulei de cocos în compoziție, ca să se lege mai bine.
Următorul ingredient este crema de cocos, din aceea la cutie, pe care o găsești ușor în orice magazin. Pentru a lega și a îndulci bomboanele , poți folosi orice îndulcitor lichid, precum siropul de arțar, de agave, de curmale sau miere, iar pentru a da aroma o să folosim extract de vanilie.
Tot e trebuie să faci este să amesteci ingredientele împreună și să le lași la rece. Pentru un plus de autenticitate, îți recomandăm să le pui o migdală în centru, care o să dea un plus de crunch bomboanei. Le dai prin ciocolată, care o să contrasteze cu dulceața naturală a cocosului.

Bomboane raw-vegane cu cocos
Ingredients
- 160 g fulgi de cocos gras
- 240 g cremă de cocos la cutie (partea solidă)
- 2 linguri sirop de arțar (sau alt îndulcitor lichid)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 g ciocolată neagră topită (opțional, pentru decor)
Instructions
- Toate ingredientele pentru bomboane: cocosul gras, crema de cocos, îndulcitorul și vanilia se pun în robotul cu lamă S și se mixează până la omogenizare.
- Compoziția se mută într-un bol și se lasă la rece o oră, până devine fermă și o putem modela.
- Cu ajutorul unei lingurițe se ia compoziție din bol și se formează bilute în podul palmei. Dacă doriți să puneți migdala înăuntru, aceasta trebuie pusă în centrul compoziției înainte de a rula, ca să rămână în interior.
- Le putem da prin ciocolată topită sau prin fulgi de cocos, pentru un aspect mai autentic de Raffaello. Dacă le dăm prin ciocolată, bomboanele se mai lasă o oră la frigider, pentru a se întări ciocolata.
- Se savurează pe loc sau se păstrează până la o săptămână la frigider, într-un recipient închid ermetic.