
Unt de arahide și ciocolată…o combinație pe care (aproape) nimeni nu o poate refuza! Aceste bomboane cu unt de arahide sunt foarte ușor de făcut, necesită doar patru ingrediente simple și sunt acel dulce (ne)vinovat pe care toți din familie îl vor adora!
Tot ce îți trebuie pentru a face acest desert sunt: unt de arahide, sirop de arțar, făină de cocos, puțină vanilie și un praf de sare. La final, după ce ne distrăm formând biluțele, le vom da prin ciocolată topită cu puțin ulei de cocos și gata! Avem niste bomboane cu unt de arahide absolut delicioase, care vor fi cel mai probabil devorate cât ai zice “dulce”!
Dacă îți lipsesc ingrediente, nu îți face griji. Făina de cocos poate fi ușor înlocuită cu făină de migdale sau cu făină de ovăz (pe care o poți face tu), iar siropul de arțar poate fi înlocuit cu orice îndulcitor lichid, precum mierea sau siropul de agave. Cât despre untul de arahide, îl poți găsi ușor la orice supermarket, însă cea mai sănătoasă și distractivă alternativă este să îl faci chiar tu, pur si simplu mixând 500 g de arahide coapte/prăjite la viteză mare, până obții untul dorit.
Este atat de simplu, ca si rețeta de mai jos!

Bomboane cu unt de arahide
Ingredients
Pentru bomboane
- 160 g unt de arahide
- 60 ml sirop de artar
- 5 linguri făină de cocos
- 1 praf de sare
Glazură
- 120 g ciocolată
- o lingură ulei de cocos
Instructions
- Ingredientele pentru bomboane se pun în robotul cu lamă S și se mixează până când obținem o textură omogenă și ușor lipicioasă.
- Cu ajutorul mâinilor, formăm bilute din compoziția obținută, de aproximatic 20 de grame. Ar trebui să obținem 12 bilute. Le lăsăm la congelator aproximativ 30 de minute.
- Pentru glazură, ciocolata se topește la bain-marie sau la microunde, alături de uleiul de cocos.
- Când bomboanele s-au întărit, le dăm prin ciocolată și le asezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm la frigider până se întărește ciocolata, înainte de a le servi.